ontdek de yogastijlen & pilates bij bam

In onze yogastudio in Enschede bieden we diverse yogastijlen aan voor alle niveaus, of je nu ervaren bent of net begint. We staan bekend om onze persoonlijke aandacht, met maximaal 14 deelnemers per les. Ontdek de positieve effecten van yoga op je body & mind en voel je fris en energiek na elke les. Bekijk hieronder alle yogastijlen. 

Yin houdingen worden gebruikt om het lichaam en de geest geleidelijk in een diepe staat van ontspanning te brengen, als voorbereiding op de overgang naar yoga nidra. Ook wel 'yogaslaap'. Tijdens Yoga Nidra bevindt je bewustzijn zich ergens tussen waken en slapen, een staat die normaal gesproken alleen in diepe slaap wordt bereikt. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap, waardoor je je na afloop fris en uitgerust voelt.

Yin yoga richt zich vooral op het ontspannen van je spieren, waardoor je het bindweefsel bereikt, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel. Daarom worden Yin Yoga houdingen tussen de drie en vijf minuten vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen (energielijnen in je lichaam) en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Deze les combineert zowel actieve Hatha als ontspannende Yin houdingen. Hatha richt zich op het beoefenen van houdingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama) om lichaam en geest te beheersen. In Hatha voer je de meeste houdingen uit vanuit een stilstaande positie, wat het geschikt maakt om tot rust te komen en stress te verminderen.

HATHA-YIN YOGA

yin yoga

yin-nidra yoga

Privélessen bieden een ideale startpunt voor het beginnen met pilates en/of yoga, of om je huidige beoefening naar een hoger niveau te tillen. Bij BAM Lifestyle passen we graag de privé yogales aan jouw specifieke behoeften en beschikbaarheid aan. Ongeacht je ervaringsniveau of yogastijl, we kunnen privé yogalessen op maat aanbieden die aansluiten bij jouw wensen en beschikbare tijden.

Pilates verbetert je spierkracht, houding, flexibiliteit en evenwicht. Tijdens een Pilates les wordt je lichaam getraind door middel van gecontroleerde oefeningen. De nadruk ligt op het trainen van de wervelkolom en het versterken van de onderrug, buik, bekken en bilspieren. De les draait om aandacht, concentratie, ademhaling, spierbeheersing en ontspanning.

Bij deze yogastijl worden rustgevende Yin houdingen gecombineerd met actieve Yang houdingen. Yin houdingen richten zich op het dieperliggende bindweefsel, waardoor je in contact komt met de innerlijke stilte. Yang bewegingen zijn gericht op de spieren en zorgen voor een krachtig en fit lichaam. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

YIN-YANG (FLOW) YOGA

PILATES

PRIVÉ PILATES EN YOGA